Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almás pite

2008.10.30

Almás Pite

 

Hozzávalók a tésztához:

 Kép

40 dkg liszt

15 dkg margarin

2 evőkanál cukor

2 kanál tejföl (ki is maradhat)

2 dl tej

2 dkg élesztő

1kg alma, cukor, fahéj

5dkg zsemlemorzsa

 Elkészítés:

A 2 dl tejben kis cukorral felfutatjuk az élesztőt. A lisztet a margarinnal és a cukorral elmorzsoljuk, beletesszük a, felfutatott élesztőt, és jól összegyúrjuk. Két cipóra osztjuk, és fél órát kelesztjük Közben az almát, meghámozzuk és lereszeljük. Kivajazunk egy kb.25x40 cm-es tepsit, kinyújtjuk az egyik cipót, és a tepsibe rakjuk villával, megszurkáljuk, megszórjuk bőven zsemlemorzsával, rászórunk 4 evőkanál cukrot bőven, meghintjük fahéjjal, az almát jól kinyomkodjuk és ráterítjük a tésztára, rászórunk 4 evőkanál cukrot, és bőven megszórjuk fahéjjal, kinyújtjuk a másik cipót, ráterítjük a tetejére, megszurkáljuk egy villával, megkenjük tojással és 180 fokon kb. 30percig, sütjük. Jó étvágyat

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.