Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brownies

2008.12.06

Kép

Brownies

 

 

Hozzávalók:

 

A tésztához:

 

10 dkg félédes csokoládé,

10 dkg dióbél,

12,5 dkg cukor,

10 dkg puha vaj,

10 dkg liszt,

fél csomag sütöpor

6 tojássárgája,

6  tojásfehérje,

1 csomag vaníliás cukor,

2 evőkanál kakaópor.

A mázhoz: 20 dkg csokoládé bevonó-massza,

díszítéshez: kandírozott cseresznye, zöld pisztácia, dióbél vagy csokoládéreszelék.

 

Elkészítés:

 

A csokoládét kis darabokra törjük, és kislábosban, forró vízfürdőben felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A dióbelet durvára aprítjuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, és az egészet jól elkeverjük.

Ezután hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a durvára vágott diót. A lisztet összekeverjük a sütöporral és a kakaóval.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába keverjük. Az egész masszát simára dolgozzuk. A sütőt, elő kell melegíteni 180 °C-ra (gázsütőben 3-as fokozat), a tésztát egy 20-szor 30-as tepsibe öntjük, amit kizsíroztunk, vagy kibéleltünk sütőpapírral, és kb. 45 percig sütjük. Ha megsült a tészta, kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni. A süteményt bevonjuk a felolvasztott tortabevonóval, és feldíszítjük tetszés szerint. A tésztát kockára vágva tálaljuk. A brownie-kat jól záródó dobozban tároljuk, illetve csomagoljuk be alufóliába, mert egyébként könnyen kiszáradnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.