Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kakaós csiga

2008.04.10

Kép  

Kakaós csiga

Hozzávalók :
A tésztához:

 
40 dkg liszt
  2 tojássárga
  1 kockaélesztő
  4 dkg vaj
  4 dkg cukor
  2,5 dl langyos tej az élesztő felfuttatásához + egy pici cukor

  1 csipet só

 

  A töltelékhez:

  14 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor
  10-15 dkg vaj
  3-4 teáskanál kakaó

A locsoláshoz:
  4dl tej
  5dkg cukor

Elkészítés: A tészta hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk, és a csigákat egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket tojássárgával megkenjük, és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt  a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk 4dl meleg tejjel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül 10 percig takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.