Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kakaós tekercs

2009.04.02

Kakaós tekercs

Kép

Hozzávalók:

50 dkg liszt

3,5 dl tej

2,5 dkg élesztő

5 evőkanál étolaj

10 dkg cukor 

csipet só

5 dkg margarin

10 dkg kakaó (nesquik)

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben kis cukorral felfuttatjuk,a lisztet beletesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk az élesztőt,az olajat a cukrot és a sót és jó alaposan összegyúrjuk hogy elváljon az edénytől.Egy órát kelesztjük. Ezután jó vékonyra kinyújtjuk megkenjük az olvasztott margarinnal és megszórjuk kakaóval, feltekerjük és egy éles késsel háromszög alakúra vágjuk. Egy tepsibe sütőpapírt rakunk és kb. 2-3 cm távolságra rakjuk egymástól.Megkenjük felvert tojással,majd 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.