Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézeskrémes

2008.01.16

Hozzávalók:


Tészta:

60 dkg liszt

6 dkg kakaó (Ez lehet cukrozatlan is, de én Nesquikkel szoktam)Kép

2 tojás

5 evőkanál tej,

5 evőkanál méz,

1 mokkáskanál szódabikarbóna

18 dkg porcukor

15 dkg margarin fél csomag sütőpor


Krém:

5 evőkanál liszt
4 tojás sárgája
7 dl tej
1 vaniliás cukor
25 dkg margarin

25 dkg porcukor

 

Elkészítés:

 

A sütőt előmelegítjük 150°C-fokra. Ez gázsütőn a közepes fokozat. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk, ezután olajjal vagy zsírral megkenjük a tepsi hátulját és ezen kinyújtjuk a tésztát kb. 35x25cm-re és 10 percig sütjük. Ha nincs 4 sütőlemezünk akkor egy négyszögletű tálcát megfordítunk, alufóliát teszünk rá, a kész lapot leválasztjuk a sütőlemezről (erre a legjobb egy hosszú spatula) és átcsúsztatjuk a tálcára, ezután elmossuk a tepsit és jöhet a következő lap. Ha mindegyik lap kisült elkészítjük a krémet.
  5 evőkanál lisztet és a 4 tojás sárgáját kis tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet és kis lángon folyton kevergetve sűrűre főzzük. Amíg hűl a főzött krém a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Amikor a főzött krém langyos a másik krémmel összekeverjük, és a lapokat megtöltjük. A sütemény tetejét megszórhatjuk porcukorral, rakhatunk rá csoki mázat is,vagy rákenünk egy kis krémet és csokit reszelünk rá, de hagyhatjuk simán is, ahogy nekünk tetszik. Kész a süti. Jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.