Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őzgerinces gyümölcskenyér

2008.02.06

Őzgerinces gyümölcskenyér

 

Hozzávalók:Kép

3 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
Fél csomag sütőpor

2 közepes alma
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál citromlé

 
Elkészítés:

  A tojást összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, ezután belekeverjük a sütőporos lisztet. Hozzákeverjük a fahéjat és a citromlevet, majd a kockára vágott almát.

Kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük, és 200 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt porcukorral megszórjuk. Ünnepi alkamakkor csokoládéval bevonjuk. Lehet variálni másik gyümölccsel is, például meggyel, amihez őrölt szegfűszeget rakunk. Lehet beletenni diót, mogyorót a variációknak csak a fantáziánk szabhat határt.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.