Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sonkával töltött gombafejek

2008.01.16

Kép Sonkával töltött gombafejek

Hozzávalók:

50 dkg gomba,
8 dkg vaj,
6 dkg liszt,
3 dl tej, bors,
pirospaprika,
só,
40 dkg fôtt füstölt hús
2 db tojássárgája,
5 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítjuk és megmossuk. A gombafejeket egy vajjal megkent edénybe helyezzük, mindegyik belsô részét megsózzuk, és kevés törött borssal meghintjük. Az 5 dkg vajból, 6 dkg lisztbôl és a tejbôl besamelmártást készítünk, amelyet sóval, törött borssal és pirospaprikával ízesítünk. Belekeverjük az apróra összevágott fôtt füstölt húst, az apróra vágott gombaszárat és a tojássárgáját. A gombafejeket ezzel a töltelékkel megtöltjük, megszórjuk reszelt sajttal, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és a sütôbe tolva megsütjük. 180 fokon kb.15-20 perc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kiskartalilaszlonecitromail.hu

Margit, 2010.04.17 11:11

A gombafejek nagyon finomak voltak. A páromnak is ízlett.

Szia Tomi!

Szamóca, 2009.01.26 19:01

Remek anyukád van. Vigyázz rá nagyon! :)

tomivagyok2@hotmail.com

tomiguy, 2008.10.29 19:20

Édesanyám ma ilyet csinált, isteni vooooolt.

Jee!


Amúgy anyámé a honlap :D